Dupa cum bine stiti, oferta produselor aduse din China este una vasta. Pe pagina noastra se gaseste o lunga lista in acest sens. Pot fi achizitionate in cantitati mari, preturile sunt rentabile, deci in functie de preferinte sau poate de profilul concret al unei afaceri in comert se alege si tipul de marfa.

Procesul si toate etapele prin care trebuie sa treceti pana cand marfa ajunge in posesia dumneavoastra sunt demersuri complexe. Am ales sa va expunem un succinct set de reguli ce se aplica in aceste cazuri, indiferent cu cine colaborati.

De verificat furnizorul

Noi ca si intermediari vom face o selectie riguroasa in ceea ce priveste potentialii furnizori. Este de interes nu numai cel care se arata disponibil, ci si cel care are reputatie buna, care ofera un pret bun, de asemenea.

Pe cont propriu ati putea de asemenea sa faceti o munca de “cercetare”. Este interesant si poate chiar relevant de cautat ce rating i se ofera unui furnizor, ce spun alti membri despre acesta si care este gradul de multumire intr-o colaborare cu acesta.

Plata si siguranta acesteia

Exista desigur un contract intre parti care trebuie sa ateste ca totul este sigur, legal si ca se va indeplini la timp. De precizat ca acea contravaloare a produselor dorite se achita prin transfer bancar si ca sunt conturi ale firmelor, nu private. Deci si contul in sine poate fi o sursa de a  depista eventuale nereguli.

Atentie, sumele percepute nu sufera schimbari. Daca pe parcursul tranzactiei sau inainte de livrare intervin discutii, cel mai probabil nu v-ati inteles prea concret asupra desfasurarii colaborarii.

Prezenta la locul faptei

Desigur ca unii merg pe principiul sfant de a vedea marfa si a participa activ la toti pasii pana cand aceasta ajunge la destinatia din Romania. In cazul unei colaborari cu noi trebuie spus ca nici nu se ajunge la asa ceva, cu exceptia faptului ca va doriti chiar sa fiti acolo. Insa nu va fi necesar ca masura de precuatie sau ca o garantie ca se va desfasura totul bine.

In orice caz, un refuz din partea furnizorului, daca doriti sa mergeti personal acolo, nu suna bine deloc.

Probleme frecvente

Trecem de bariera lingvistica sau de orice alt inconvenient si ne axam in principal pe neseriozitate. Nu din partea celor din tara, ci mai degraba din partea celor care trebuie sa trimita produsele. Exista si distanta la mijloc sau pur si simplu un contract sau o negociere cu lipsuri care ar putea sa va afecteze. Riscul este cel de timp si bani pierduti in cazul in care produsele sunt cu defecte, neconforme, lipsa etc.

De aceea, mentionam inca o data, este important sa va bazati de la bun inceput pe cineva cunoscator in domeniu. Nu numai arta negocierii in sine, ci modul in care lucreaza furnizorii, care sunt cei ce respecta si termenii si de care sa va feriti.

Problemele ce pot sa apara sunt numeroase si vizeaza chiar fiecare etapa din demersul de cumparare a produselor din China. Poate fi vorba de o negociere care se termina brusc cand furnizorul renunta fara explicatii, poate fi vorba de taxe impuse mai tarziu, de un transport intarziat sau de produse livrate ce nu corespund cu cerintele initiale.

Nu trebuie sa sune a descurajare, dar este cert faptul ca aici este loc de profesionisti. Vino la Bizz2China cu incredere si noi iti vom oferi tot ce ai nevoie: timp pentru a dedica acestei misiuni, strategii, solutii si experienta care impreuna te vor ajuta sa iei deciziile cele mai bune. Suntem alaturi de tine inca din faza de proiect a importului dorit si pana cand produsele ajung in posesia ta. Detaliile colaborarii cu noi se gasesc pe pagina noastra ® aici.

2 raspunsuri
 1. Pedro
  Pedro says:

  Buna.Ma numesc Pedro.E f.interesant tot ce spuneti,totusi lipseste un detaliu f.important,cel mai important zic io.Modul in care se face plata …chiar credeti ca e cineva dispus sa plateasca toti banii deodata?Aici aveti o bresa care pe multi iar pune pe ganduri.La revedere

  Răspunde
  • bizz2china
   bizz2china says:

   Buna ziua si multumim pentru feedback! In mod normal, modalitatile de plata sunt 30% avans pentru inceperea productiei, iar restul de 70% este facut numai dupa ce Bizz2China face controlul de calitate al produselor din China. De la caz la caz, acest lucru se poate face la noi in depozit sau la fabrica.

   Răspunde

Lasă un răspuns

Ai ceva de spus pe această temă? Ești binevenit!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *