Atunci cand te-ai decis sa incepi o afacere care implica realizarea de importuri din China, este bine sa fii foarte bine documentat cu privire la toate aspectele pe care o astfel de actiune le implica. Iti doresti cu siguranta sa fii la curent cu tot ceea ce se intampla cu marfa ta, dar si legat de partea financiara, costurile implicate, taxele de platit, acte de intocmit.

In cazul in care consideri ca sunt prea multe sarcini de indeplinit pentru a duce la bun sfarsit fiecare operatiune de acest fel, poti avea in vedere ajutorul unor specialisti in domeniu, beneficiind de servicii precum sunt si cele pe care ti le punem la dispozitie pe bizz2china.ro.

Este un domeniu care la fel ca oricare altul prezinta diverse riscuri. Atunci cand stii exact ce ai de facut si cum trebuie sa procedezi insa, eviti situatiile de genul.

Suntem specializati in astfel de servicii si stim cat de complicate pot deveni lucrurile deseori, cat de importante sunt anumite detalii in bunul mers al tuturor operatiunilor. In cadrul acestui articol ne vom centra atentia asupra unui aspect cu rol deosebit de important si nicidecum de neglijat – controlul calitatii produselor comandate de la diversi furnizori.

Controlul calitatii si importanta acestui pas

Neaparat necesar este ca importurile din China sa fie supuse inainte unui control detaliat, care sa vizeze mai ales calitatea marfurilor de primit. Sunt nenumarati factori de risc care pot sa aiba efecte negative in ceea ce priveste completarea cu succes a intregii tranzactii.

In calitate de client sau mai bine spus de colaborator, ai datoria de a superviza in permanenta procesul tehnologic. Altfel spus, este responsabilitatea ta sa iti protejezi investitia. Desigur, ca si fabricantul trebuie sa fie pe deplin constient de faptul ca produsul final va fi supus unui control de audit, pentru a stabili corespundenta procesului tehnologic cu ceea ce pretinde a fi acesta in rezultatul final.

La ce se refera controlul calitatii? Cu siguranta fiecare banuieste ca este mai mult decat ceea ce pare si nu este gresit. Ei bine, este vorba despre controlul sistematic al unor unitati care au fost selectate in mod aleatoriu, din cuprinsul intregii comenzi. Asta se intampla atunci cand deja a fost realizat peste 80% din totalul productiei, al loturilor.

Vorbim despre un lucru necesar, dar totodata care reprezinta oportunitatea din urma pentru a lua, acolo unde este cazul, masuri corective. Sunt aspecte necesare de avut in vedere a se gasi solutii inainte de finisarea si ambalarea productiei.

Controlul calitatii devine in fapt un instrument eficient pentru cumparator pentru ca asigura protectia sporita a produselor comandate, in ceea ce priveste riscurile de import destul de costisitoare. In acest sens, punem la dispozitia celor interesati inspectori cu exprienta in ccea ce priveste acest aspect. Acestia sunt capabili sa utilizeze procesul de esantionare in mod adecvat, astfel ca selectia loturilor de produse sa se realizeze in conformitate. Acesta se va desfasura inainte de expediere, verificarea realizandu-se in conformitate cu cerintele si standardele stabilite pe piata de destinatie.

Este considerata si se dovedeste deseori a fi o inspectie destul de epuizanta, iar asta se datoreaza faptului ca are in vedere aplicarea unor criterii specifice – performanta, functionalitate, durabilitate, prezentare generala, aspect, dar si dimensiuni.

Care este in fond rolul controlului calitatii? Pe scurt spus, acesta consta in minimizarea sanselor de a avea parte de surprize neasteptate in ceea ce priveste calitatea produselor. Cand se cunoaste calitatea produselor inainte de a fi expediate, cel care achita are siguranta ca primeste ceea ce trebuie. Evita astfel orice pierdere ulterioara resortarii si repararii produselor care erau defecte. Totodata sunt eliminate si diversele cheltuieli care nu se mai puteau salva din cauza neregulilor produselor.

Iata deci care sunt aspectele cele mai importante cu privire la acest subiect si de ce este necesara urmarirea lor. Gasiti pe site-ul nostru mai multe informatii cu privire la serviciile ce le implica si alte detalii de interes.

 

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Ai ceva de spus pe această temă? Ești binevenit!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *