Cum te asiguri ca un contract este intocmit corect

Cand faci importuri si cumperi un produs de la un producator chinez, este absolut necesar un contract China; o simpla factura nu este de ajuns, deoarece nu te poti proteja de eventualele probleme care pot aparea si anume: timp de livrare, specificatii ale produselor sau orice alt tip de problema care poate aparea. Fara un contract China, o fabrica din China nu poate fi facuta responsabila!

Ceea ce multi nu stiu este ca un contract international in limba engleza nu are valabilitate in China, acesta trebuie sa fie in limba chineza si va trebui supus legislatiei Republicii Populare Chineze (P.R.C).

Fii atent la urmatoarele aspecte:

  1. Intelegerile verbale cu reprezentantii fabricilor nu sunt suficiente. Trebuie sa obtii semnaturi de la un director sau un manager pe contract in care sa stipulezi exact ceea ce ati convenit.
  2. Un contract semnat doar de catre un om de vanzari chinez nu este suficient.
  3. Nu schimba niciodata contractul, odata ce a fost parafat. Asta l-ar determina pe furnizor sa creada ca esti dispus sa accepti o calitate inferioara a produselor. Este o panta alunecoasa, asa ca trebuie sa fii cu bagare de seama!
  4. Un contract bine intocmit este absolut necesar. Acesta iti ofera o pozitie buna de negociere si obliga fabrica sa respecte standardele de calitate pe care le-ati agreat.

Chiar am nevoie de un contract?

Intotdeauna raspunsul la aceasta intrebare trebuie sa fie Da.

In cazul in care partenerul nu respecta termenii contractuali, se poate ajunge la tribunal. Sistemul chinez iti ofera cateva drepturi insa trebuie sa faci dovada intelegerii intre cele doua parti cand faci afaceri in China.

In contractul din China, foloseste un limbaj simplu, in care sa incluzi toate detaliile produsului. Nu te lungi si pastreaza paragrafele scurte. Mentioneaza faptul ca fabrica se obliga sa inlocuiasca produsele care prezinta defecte. Obtine semnaturi pe contract de la persoanele-cheie din fabrici.

Fii atent ca adresa la care se produc bunurile pe care urmeaza sa le platesti sa fie inclusa in contractul din China. Unii furnizori externalizeaza productia catre fabrici care folosesc materiale de calitate inferioara.

Noi suntem partenerii tai de incredere pentru a dezvolta un business cu produse fabricate in China

Poti conta pe noi!