Exista o sintagma care este tot mai folosita in randul oamenilor de afaceri si a intreprinzatorilor care pornesc business-uri bazate pe importurile din China. Aceasta tara este denumita „fabrica lumii” si in mare parte acest lucru este adevarat, insa exista si cateva mituri care stirbesc putin din aceasta imagine. Ca orice alte mituri, trebuie demontate – exact asta vom face in randurile urmatoare, punct cu punct.

Mit: Calitatea produselor chinezesti lasa de dorit

Oricine a auzit cel putin o data termenul „chinezarii” ca fiind descrierea unor produse de calitate slaba sau indoielnica. Sintagma este insa departe de realitate, chiar daca exista si exceptii. Firmele producatoare, furnizorii din China au avut intr-adevar un val de produse care erau adevarate chilipiruri, insa la capitolul calitate lasau de dorit.

Treptat lucrurile au evoluat insa, intrucat aceiasi producatori au inteles ca produsele de calitate la preturi corecte sunt cele care se vand mult mai bine. Poate ca inca exista o temere asociata cu calitatea produselor fabricate in China, insa multi uita totusi ca numeroase telefoane, tablete, laptopuri si gadgeturi se fabrica numai in China si apoi sunt comercializate sub brand-uri importante de pe piata.

Oferim si un sfat celor ce urmeaza sa inceapa importurile din China: nu incercati sa negociati mult prea dur! De preferat este sa lasati acest lucru in seama specialistilor nostri, intrucat poate sa apara un risc. Este vorba despre producator, care va folosi pentru fabricarea produselor componente de o calitate mai slaba, pentru a se putea incadra in limitele pretului negociat.

Mit: Costurile transportului din China sunt mult prea ridicate

Fals! Acest mit este vehiculat insa nu are nici o justificare valida. In fapt, costurile transportului prin containere din China este cu mult mai jos fata de alte variante. Spre exemplu, pentru transportul unui container mare din China pana in portul Constanta, costul este echivalent cu transportul rutier al unui volum similar de marfa, la nivelul Uniunii Europene insa. In mod cert acest fapt constituie un avantaj si demonteaza mitul mentionat.

Mit: Chinezii cauta doar sa obtina profit si te vor insela cu fiecare ocazie

Aceasta prejudecata ar trebui eliminata din mintea tuturor. In general oamenii de afaceri chinezi sunt foarte corecti si respecta intocmai termenii stabiliti in urma negocierilor. Exact aici apar si neintelegerile care ii fac pe unii sa creada ca furnizorii chinezi au vrut sa ii insele de la bun inceput.

Exact cum mentionam si anterior, o negociere mai dura poate duce intr-adevar la obtinerea unui pret foarte avantajos pentru diverse produse. In cultura de business chineza insa, profitul pe care trebuie sa il obtina furnizorul/producatorul este sfant. Prin urmare, negocierea dura urmata de pretul foarte scazut obtinut nu va face decat sa scada calitatea produselor obtinute. Producatorul va cauta sa scada costurile de productie si va realiza acest lucru utilizand si componente de calitate mai slaba pentru realizarea produselor in cauza.

Mit: Importuile din China sunt ingreunate de birocratia specifica tarii

Intr-adevar acest lucru poate reprezenta o provocare pentru cei care intra pentru prima data in aceasta lume a importurilor din China. Pentru a duce la bun sfarsit aceasta operatiune exista numeroase documente de intocmit, formalitati de indeplinit si birocratie de infruntat. Cu toate acestea, misiunea poate fi considerabil usurata de catre reprezentantii nostri.

Detinem o baza solida de cunostinte si avem experienta necesara pentru a facilita tot ceea ce tine de importurile din China. Miturile enumerate anterior nu sunt altceva decat conceptii gresite. Pentru mai multe informatii despre serviciile noastre, dar si despre tot ceea ce implica importurile din China, consultantii nostri va stau la dispozitie.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Ai ceva de spus pe această temă? Ești binevenit!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *