afacere

Sa devii antreprenor, sa iti dezvolti propria afacere este pe cat de satisfactor, pe atat de greu si complex. Chiar daca se spune ca nu trebuie inventata roata ci este nevoie de un element inovativ care sa propulseze ideea; prin notabila diferenta, publicul va reactiona numaidecat si va aprecia.

Incercam sa definim pasii catre un startup de succes, incepand desigur cu tipul de afacere, cu ideea in sine si cu profilul afacerii.

  • Invata despre afaceri

Este adevarat ca nu poti invata intr-un timp foarte scurt, insa va conta extrem de mult partea practica. Asociaza-te cu persoane de nisa, imprieteneste-te cu cei care fac asta, inscrie-te in cluburi de profil. Descopera cum isi gasesc clienti, ce profit au, ce produse se renteaza etc.

O data ce ai intrat in acest mediu vei dori sa fii curios si sa inveti de la cei din jur, de la cei care au deja reusite, pentru a continua sa fii o mai buna varianta ta. Insa punctul de plecare este si el important.

  • Ce alegi

Afacerea ideala este de fapt cea care se potriveste tie. Asta pentru ca va conta nivelul de cunoastere, de pregatire al celui care incearca sa cucereasca o nisa. In mod ideal trebuie sa se imbine utilul cu placutul, sa fie ceva la care te pricepi foarte bine din pura pasiune, dupa care vei adauga si priceperea ta dobandita pe parcurs.

Rentabile sunt serviciile de regula pentru ca au la baza o nevoie la nivel extins. Practic oricine la un moment dat apeleaza la o agentie de servicii funerare sau de transport. Sunt lucruri esentiale la un moment dat si cunosc evident si continuitate. Comertul este de asemenea bine cotat, fie ca este vorba de un magazin sau de un depozit engros. Un alt sector interesant este legat de online, cu toate optiunile sale, de la magazin online la prezentare de servicii.

  • Resursa financiara pentru a incepe

Cu gandul la sumele mari de bani ce se ruleaza in afaceri cu totii am ramane pe tusa pana cand va exista o sansa de a intra in acest joc. Sau cel putin asa cred unii. Este adevarat ca banii sunt importanti, insa nu trebuie sa fie elementul care descurajeaza.

Primele aspecte de care se tine cont sunt spatiul in sine si/sau echipamentele necesare pentru a dota locatia. Se poate realiza si un studiu, cu estimari de preturi. Alte cheltuieli sunt legate de salarii, productie, reclama, transport daca este cazul, suma la care se adauga 20 de procente ca si parte minimum necesara care sa acopere si neprevazutul.

Desigur, baza afacerii este produsul/serviciul ales. O solutie rentabila pentru unii este ca produsele sa fie comandate din China, aduse prin import, de la furnizorii cu care se incheie un contract. Desigur, procedura implica la randul sau alte griji si necesitatea de a supraveghea intregul demers pana la primirea produsului la destinatie. Acesta este si profilul nostru – in cadrul paginii noastre bizz2china.ro se vor gasi toate detaliile in acest sens.

  • Nevoia de jurist

O afacere are implicatii atat de vaste, incat un jurist se recomanda practic de la sine. Daca ar fi sa intrebati pe cei experimentati deja, acelasi raspuns ar fi valabil. Cele mai frecvente greseli se leaga de contractele incheiate fara o baza reala de cunoastere in detaliu a unor aspecte prevazute sau implicite.

  • Parteneriatele

Merita mentionat de asemenea ca un partener poate fi o cale mai facila de a porni startul, mai ales daca acesta are si experienta in domeniu. Insa nu garanteaza un succes. Tine mai degraba de cunostinte tehnice printre altele si de management.

Poate ca la fel de important este sa mentionam ca inca de la bun inceput conteaza si ce pret se stabileste per produs. Oamenii au tendinta sa asocieze ceva scump cu ceva calitativ, insa in egala masura este si pragul de evitat. Ceva ieftin poate fi considerat inferior. Asadar trebuie gasit un echilibru, insa a nu se uita ca pretul trebuie sa acopere materia prima, manopera si transportul daca este cazul.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Ai ceva de spus pe această temă? Ești binevenit!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *