negocierile

Orice om de afaceri isi doreste ca business-ul sau sa fie unul cat mai productiv, sa urmareasca mereu maximizarea profiturilor si sa ofere in acelasi timp produse sau servicii de cea mai buna calitate clientilor.

Ei bine, intregul proces prin care trec produsele, de la producator si pana la clienti, reprezinta in fapt un intreg lant de actiuni, in care fiecare detaliu poate cantari mult. Astfel, avand in vedere ca orice decizie se poate reflecta asupra profitului si succesului pe care-l are o afacere, negocierea este un aspect foarte important.

Referitor la procesul de negociere se pot discuta foarte multe detalii, insa vom incerca sa prezentam in continuare aspectele cele mai relevante si in jurul carora se iau de cele mai multe ori deciziile si acordurile finale.

Cultura joaca un rol important

E o certitudine faptul ca negocierea se realizeaza la orice nivel, atat in cazul business-urilor mai mici, care activeaza intr-o arie geografica restransa si nu fac importuri, dar in special in cazul afacerilor mai mari, care importa sau exporta marfuri.

Negocierile cele mai avansate sunt, in mod evident, regasite in cadrul proceselor de import la scara internationala. Care este primul aspect ce se remarca si cu care se confrunta adesea antreprenorii? Raspunsul este cultura.

Fiecare zona de pe glob prezinta anumite caracteristici, concepte si culturi diferite, astfel incat o buna negociere trebuie sa tina cont in primul rand de aceste detalii, in caz contrar intelegerile putand fi greu de realizat sau nu tocmai profitabile.

Un foarte bun exemplu in acest sens este chiar cultura chineza, in care negocierea este un pas foarte important in afaceri si peste care nu se poate trece. De fapt, e considerata chiar o lipsa de respect neexistenta negocierilor intr-un parteneriat.

Comunicarea – elementul de legatura

Sa cunosti cultura, desi este vital, nu este totusi de ajuns. La baza unei buni negocieri sta comunicarea. Practic, limbajul este elementul de legatura in cazul unor schimburi internationale, mai ales pentru cei care vor sa importe produse din China.

In acest sens, cunoasterea buna a limbii chineze poate reprezenta un avantaj considerabil si o apropiere mult mai mare fata de viitorii parteneri de afaceri. Acest lucru aduce de la sine si un grad de respect ridicat, seriozitate, implicare, respectiv profesionalism.

E un aspect pe care echipa bizz2china.ro l-a inteles pe deplin si caruia ii acorda o atentie deosebita.

Consolidarea unor relatii de lunga durata

De asemenea, e important de inteles faptul ca un bun parteneriat, unul productiv si de lunga durata pentru o afacere, este unul in care increderea, respectul si prietenia se remarca in mod exceptional.

Cu alte cuvinte, lasand toate aspectele de business la o parte, relatiile cu partenerii de afaceri trebuie sa fie excelente si sa se consolideze intr-o capacitate buna de comunicare, de intelegere a nevoilor si de sprijin permanent.

Orice negociere are o strategie

In cadrul unei negocieri totul are la baza o modalitate de functionare simpla, cat platesti si ce primesti, insa in realitate toate aceste aspecte sunt mult mai detaliate. Sunt foarte multe detalii care trebuie sa se puna la punct, cum ar fi modalitatea de productie, diverse cerinte de personalizare a marfurilor, costurile stabilite pentru o anumita cantitate de marfa comandata, metodele de livrare, monitorizarea fiecarui pas, precum si multe alte aspecte.

Ca urmare a acestor lucruri, inainte de a se incepe procesul de negociere trebuie sa se cunoasca cat mai multe informatii despre care anume sunt nevoile, ce se poate obtine, implicit care este obiectivul urmarit.

Avand in vedere faptul ca noi, cei din echipa Bizz2China, cunoastem costurile prealabile de productie si transport, oferim suport permanent pentru obstacole precum cultura sau comunicarea, intregul proces de negociere devine mult mai simplu, iar in acelasi timp mai productiv.

Cert e ca despre negociere se pot vorbi multe, insa totul se rezuma la profesionalism, seriozitate si maximizarea profiturilor, iar asta se poate realiza cu sprijinul pe care vi-l punem la dispozitie!

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Ai ceva de spus pe această temă? Ești binevenit!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *