Când vine vorba despre inițierea unui business sau de dezvoltarea acestuia, inclusiv prin importul de produse sau materii prime din China, nu există un rețetar fix care să îți aducă succesul. Întotdeauna vor exista riscuri si oportunități și asta din varii și colorate motive și contexte care influențează de fiecare dată demersul lucrurilor, afirmație valabilă pentru toate afacerile, indiferent de industria în care acestea activează. Printre acești factori se numără calitatea produselor – pe care niciodată n-o putem neglija, acest fapt datorându-se nivelului de satisfacție pe care îl aduc aceste produse atât clienților noștri, cât și nouă (pe baza acestui criteriu se poate stabili cu facilitate și nivelul seriozității și sincerității unei societăți). Calitatea este, deci, indispensabilă, iar descrierea și prezentarea produsului este recomandat să fie fidelă și conformă cu realitatea. În ceea ce privește calitatea comunicării, aici pot interveni numeroase variabile – dacă ești și producător al acestor bunuri, atunci trebuie să oferi o descriere pe măsură produselor tale (care ar trebui să se încadreze în anumite norme), iar dacă alegi să imporți aceste produse, atunci este esențial să te documentezi, să te informezi pe măsură și să fii prudent în ceea ce privește comunicarea și negocierea, până la urmă, cu acest producător.

Prețul ar putea fi considerat un alt factor deosebit de important dacă discutăm despre afaceri. Prețul de achiziție al produsului, costul transportului, taxele vamale, impozitul și celelalte taxe pe care trebuie să le ai în vedere – toate împreună îți stabilesc profitul pe care îl poți obține atunci când te gândești la o afacere. Acesta trebuie să fie fidel realității și calității – fapt pentru care negocierile sunt binevenite pentru a-ți crea din start un avantaj în afacerea ta. Evident că prețul este o valoare fluctuantă și poate crește sau descrește progresiv, fapt pentru care este necesară o atenție sporită în această privință.

Nu putem lăsa de-o parte, atunci când vorbim despre afaceri, nici timpul pe care îl consumă toate aceste procese necesare bunei desfășurări a business-ului. Câteva dintre ele ar fi: timpul de producție, timpul de livrare, eficiența vânzărilor care dictează automat timpul de lichidare a produselor și reactualizarea depozitelor cu marfă nouă ș.a.m.d..

Ultimul reper de amintit (desigur, dintr-o listă mult mai lungă posibilă) este marketingul. Asta pentru că felul în care îți faci reclamă produsului poate accelera sau decelera frecvența vânzărilor și poate stabili calitatea afecerii, precum și funcționalitatea ei. În această privință, tu, ca investitor (sau asociat, depinde), trebuie să fii din ce in ce mai creativ și să te adaptezi rapid noilor trenduri, să îți cunoști bine clientela și să îi oferi exact ceea ce caută. O bună descriere, și, tototdată, sinceră poate atrage mai mulți clienți decât te-ai aștepta. De aceea este recomandat să acorzi o atenție sporită și acestui aspect pe care debutanții tind să îl ignore sau să nu îi acorde suficient credit.

O propunere interesantă și cu un potențial ridicat în ceea ce privește startul unei noi investiții este importul din China; iar treaba este pe jumătate rezolvată pentru că astăzi este mai ușor decât te-ai aștepta – o societate precum Bizz2China are grijă ca procesele de importare a produselor să se desfășoare în condiții optime, iar tu vei avea în timp util acces la acestea spre a da frâu imaginației și a le transforma în profit. Bizz2China, având deja tradiție și – foarte important – sediu amplasat pe teritoriul Chinei, se va ocupa de aspecte relevante precum comunicarea cu producătorii chinezi, negocierea cu aceștia și obținerea unui preț corect în ceea ce privește produsele pe care intenționezi sa le achiziționezi de la aceștiea. Rentează, prin urmare, o abordare te tipul acesta, facilitând mult întregul proces de gestiune al unei afaceri și, totodată, aducându-ți în față un preț bun.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Ai ceva de spus pe această temă? Ești binevenit!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *