Poate ai văzut la TV, pe internet sau cel puțin prin vreo revistă ori ziar, dar cu siguranță ai auzit – cel puțin vag – câte ceva despre Anul Nou Chinezesc. Aceasta este o sărbătoare de-a dreptul interesantă, atât pentru ei, cât și pentru noi, celor cărora le ajunge la urechi vestea. Spre deosebire de majoritatea culturilor, chinezii serbează venirea noului an abia între 21 ianuarie și 19 februarie, la a doua Lună nouă ce vine după solistițiul de iarnă. Astăzi îți ărezentăm pe scurt câteva informații esențiale despre Anul Nou Chinezesc din 2020, dar îți impărtășim si câteva oportunități de business legate de această perioadă! Având o experiența de 15 ani pe piața chineză, noi, echipa Bizz2China, am ajuns să cunoaștem în detaliu nu doar cultura chineză, ci și toate detaliile modului de a face afaceri în China!

Deși China utilizează oficial calendarul gregorian, sincronizându-se astfel cu restul statelor lumii, nu a renunțat la această tradiție pe care o ține încă de foarte mult timp:

Acest sitem de măsurare a timpului are ca punct incipient chiar anul 14 î. Chr, iar inițiatorul acestuia, conform legendei, ar fi împăratul Huangdi (2637 î. Chr.). La baza măsurătorilor se află observațiile astronomice exacte ale fazelor lunii, însă explicația denumirii anilor după anumite animale este chiar mai interesantă. Legenda spune că Buddha, chiar înainte de a părăsi pământul, a invitat toate făpturile pentru a-și lua rămas bun de la ele; din păcate însă, doar 12 au venit la chemarea acestuia, iar Buddha a luat hotărârea să denumească fiecare an după acestea, în semn de recunoștință: totodată, cei născuți în acest an vor moșteni trăsături ale acestui necuvântător reprezentativ.

Ajunul Anului Nou Chinezesc este denumit tradițional chú xī, iar sărbătoarea a început anul acesta pe data de 25 ianuarie, urmând să se termine peste 15 zile; astfel că, majoritatea chinezilor din marile orașe ale Chinei, au ales să se întoarcă în zonele provinciale, pentru a fi mai aproape de familiile lor.

Această sărbătoare, dincolo de faptul că este considerată cea mai mare pentru chinezi, se serbează și în alte țări, precum Vietnam, Singapore sau Indonezia – și chiar și în cartierele chinezești, precum renumitul China Town.

De-a dreptul deosebit este și zodiacul după care funcționează această sărbătoare: renumitul zodiac chinezesc, care asociază diverse făpturi fiecărui an, oferindu-i caracteristici specifice, distincte, față de cel precedent.

Animalele pe care le regăsim în zodiacul chinezesc sunt: boul, tigrul, iepurele, dragonul, șarpele, calul, capra, maimuța, cocoșului, câinele și porcul – acestea formând un ciclu de 12 ani. Pe urmă, fiecărui animal i se asociază câte un element fundamental al universului: lemnul, focul, pământul, metalul sau apa, precum și o culoare; un tur complet, deci, va cuprinde cinci cilcuri a câte 12 ani: 60 de ani, prin urmare.

Anul 2020 va fi cel al șobolanului de metal, iar acesta este caracterizat de rațiunea care trebuie să fundamenteze toate deciziile importante din viața omului. Metalul devine cel mai stabil element al șobolanului, dar poate fi caracterizat și de un strop de cinism și rigiditate. Se speculează, prin urmare, o creștere industriei metalului, a tehnologiei în general, a industriei sănătății și a frumuseții. Desigur că explicațiile sunt mult mai complexe și profunde de atât, mai ales pentru adevărații cunoscători. Cei născuți în anul șobolanului pot fi caracterizați de maturitate și disciplină, acestea fiind principalale repere ale șobolanului: fermecători, ordonați și uneori chiar și vicleni!

Vă promiteam la inceputul articolului că veți afla, pe parcursul acestui articol, nu doar informații interesante despre Noul An Chinezesc, ci si detalii despre oportunitățile de afaceri oferite de această perioadă. Ei bine, totul se învârte în jurul planificării. Întrucât festivitățile legate de Anul Nou Chinezesc dureaza mult și se întind pe o perioadă de aproximativ două săptămâni, multe companii de pe glob se „înghesuie” sa își aducă marfa din China înainte de marea vacnță prilejuita de aceste sărbători. Acest fapt contribuie atât la creșterea prețurilor furnizorilor, cât si la creșterea costurilor legate de transport. În măsura în care reușiți să vă planificați din timp și să negociați cu furnizorii din China un calendar reciproc avantajos, puteți obține prețuri mai bune atât de la fabricanți cât și de la transportatori! Bizz2China vă poate sprijini în acest sens. Avem o întreagă echipă amplasată direct în China si am gestionat deja importuri în aproape toate domeniile. Poți conta pe noi!

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Ai ceva de spus pe această temă? Ești binevenit!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *